MIKSI KANSAINVÄLISTYÄ?
Suomalaisella osaamisella ja tekemisellä on hyvä maine – silti suomalaisia yrityksiä on usein esim. Euroopassa messuilla alle 20% ruotsalaisten tai tanskalaisten lukumäärästä.
Miten ja miksi lähteä kansainvälisille markkinoille? Jo pienehköllekin Suomessa toimivalle yritykselle voi käydä niin, että kotimarkkinat jäävät saman tien pieniksi ja kasvun edellytykset estyvät. Toisinaan voi käydä myös niin, että omasta kannattavuuspotentiaalista katoaa osa niille välikäsille, jotka vievät tuotteet edelleen Suomen rajojen ulkopuolelle. EU-kehityksen myötä meillä on aidosti helposti saavutettava sisämarkkina hyödynnettävissä. Usein vain oma turha varovaisuus voi olla sen esteenä, luonnollisesti kieli- ja kulttuurierot voivat hieman pelottaa – mutta se on täysin tarpeetonta. Usein vaikeinta onkin vain itse lähteminen.
KANSAINVÄLISTYMINEN JULKISEN TUKIRAHOITUKSEN PAINOPISTEENÄ
Maakunnittain ja toimialoittain on jonkin verran eroja painotuksissa, mutta kaikkialla Suomessa halutaan tukea yritysten kansainvälistymistä ja sille saa hyvin avustusmuotoista tukirahoitusta.
Kehittämishankkeiden koko voi olla kansainvälistymisen asiantuntijapalveluiden ja muun kehittämistyön osalta tyypillisesti 30-100 te. Tukiprosentti on yleensä 50 %-70 % ja siitä osaa voidaan maksaa myös etupainotteisesti perusteellisesti laadittua hankesuunnitelmaa vastaan. Rahoitusta on haettavissa sekä Business Finlandilta että ELY-keskuksista.
MIKSI SALOKORPI-YHTIÖT KUMPPANIKSI KANSAINVÄLISTYMISEEN?
Olemme toimineet viimeisen kahden vuosikymmenen aikana niin Pohjois-Amerikassa kuin myös Venäjällä ja runsaasti eri Euroopan maissa yhdessä niin valmistavan teollisuuden kuin kiertotalouden ja IT-palveluiden eri alojen yritysten kanssa. Vastuullamme on ollut mm.
- kansainvälistymisen suunnitelman laatiminen
- myyntiverkoston rakenteen kehittäminen
- messuosastojen rakentaminen ja myynti messuilla
- markkinatutkimusten suunnittelu ja toteutus
- kansainvälisen logistiikan kehittäminen
- viennin asiakirjojen tuottamisen palvelu