VAIN KEHITTYVÄ YRITYS VOI MENESTYÄ – VOIKO YRITTÄJÄ ITSEKIN HYÖTYÄ?

Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin – liiketoiminnan kehittämisessä on kyse sen tehostamisesta uusilla tavoilla, välineillä tai verkostoilla tehden. Tuloksena on yrityksen rajallisten ja arvokkaiden resurssien hyödyntäminen siten, että aikaa vapautuu itselle.

Miten tämä toteutuu? Yhtenä esimerkkinä vaikkapa ”digitalisaatio” voi tarkoittaa romukaupan järjestelmiä, missä tonnit ja jäteraporttien tiedot kulkevat bittiavaruudessa ja lopulta monet nyt vaivalloiset paperityöt syntyvät ”nappia painamalla”.

 

KIERTOTALOUS KORONAELVYTYKSEN TUKIRAHOITUKSEN KESKIPISTEENÄ

Maakunnittain on jonkin verran eroja painotuksissa, mutta kaikkialla tavoitellaan hiilineutraalia ja digitaalista. Romukaupassa nämä yhdistyvät mitä parhaimmalla tavalla, kun esim. materiaali- ja taloushallintaa kehitetään sähköiseksi ja materiaalien kierrätysastetta kohotetaan.

Kehittämishankkeiden koko voi olla asiantuntijapalveluiden ja muun kehittämistyön osalta tyypillisesti 30-100 te ja investoinneissa 50-1000 te. Tukiprosentit kehittämistoimiin ovat yleensä 50-70 % tasoa ja investoinneissa 20-45 %. Rahoitusta on haettavissa sekä Business Finlandilta että ELY-keskuksista. Vuoden -21 keväällä rahoituksissa on runsaasti vaihtoehtoja.

 

MIKSI SALOKORPI-YHTIÖT KUMPPANIKSI KIERTOTALOUDEN KEHITTÄMISEEN?

Olemme toteuttaneet viimeisten vuosien aikana yhdessä suomalaisten kiertotalousalan yritysten useita kehittämishankkeita, missä vastuullamme on ollut mm.
– projekti- ja rahoitussuunnitelman laatiminen
– talousohjauksen kehittäminen
– johtamisen kehittäminen
– markkinatutkimusten suunnittelu ja toteutus
– materiaalihallinnan kehittäminen ja sen tietojärjestelmät
– viranomaisyhteydet mm. ympäristölupa- ja rahoitusasioissa

 

OTA YHTEYTTÄ NYT!

Laaditaan yhdessä teidän toimintaanne tehokkaimmin kehittävä toimintamalli ja haetaan sille rahoitusta – Sinun yrityksesi parhaaksi!

Yhteystiedot:  MATTI MUSTAPIRTTI, kiertotalousasiantuntija
0400 646 573
matti.mustapirtti@salokorpi.com